E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E529 sau oxid de calciu, var este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial.
E529, Oxid de calciu, var este folosit ca Acidifiant
Origine E529
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E529, Oxid de calciu, var"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E529 (Oxid de calciu, var) este nelimitată.
Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E529 (Oxid de calciu, var)"
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent de E529.
E529 se găseşte în...
Cacao, produse de panificatie, intestine.
Acesta este, de asemenea, utilizat la prepararea de intestine pentru carnati (ca acoperire, nu de umplere).
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E529 - Oxid de calciu, var - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc. - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u - E957 - Taumatina
E957 sau taumatina este un edulcorant intens natural si potentiator de gust, folosit in formula unor arome. Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l a - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".