E903 - Ceara Canauba
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E903 sau ceara Carnauba este un agent natural de separare si glazurare, exudat eliberat prin porii frunzelor palmierului de ceara brazilian (Copernica cerifera).
Acesta nu se digera, iar punctul de topire este 83-86 grade C. La persoanele sensibile poate provoca alergii.
E903, Ceara Canauba este folosit ca Agent de separare, Agent de glazurare
Origine E903
Se formeaza din cerotat de miricil, cerotat de melisil, acid carnaubic, acid cerotic, alcool cerilic, alcool acrilic, rezine, hidrocarburi, apa, substante minerale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E903 (Ceara Canauba) este nelimitată.
Efecte secundare
Acest aditiv este considerat inofensiv.
Restricţii dietetice
La persoanele sensibile poate provoca alergii.
E903 se găseşte în...
Se foloseste la ceruirea fructelor si are si caracter cancerigen.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E903 - Ceara Canauba - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la