Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu

E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Din punct de vedere chimic este 1, 1-dioxid de 3-oxo-2, 3 dihidrobenzo izotiazol. Se produce plecand de la toluen sau acid antranitic.

Este mai dulce de 300-500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 1000g/l apa la 20 grade C, fiind stabil la caldura si pH 3, 5-8, 0.

Are un gust amar sau metalic ce poate fi corectat cu alti edulcoranti, ca aspartamul sau ciclamatii.

Nu se metabolizeaza in organism, fiind eliminat pe cale urinara. Este in grupa 2b ca agent cancerigen.

Interfera cu procesele de coagulare a sangelui, cu glicemia si functiile digestive, tulburandu-le.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E954, Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este folosit ca Edulcorant intens

Origine E954

Descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E954 (Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu) este de 2.5 mg/kg.

Efecte secundare

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent si depasirea dozei zilnice admise

E954 se găseşte în...

Diverse produse alimentare.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş
  • E-uri periculoase - E284 - Acid boric
    E284 - Acid boric
    Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale. 284 s
  • E-uri periculoase - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E213 - Benzoat de calciu
    E213 - Benzoat de calciu
    Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă
  • E-uri periculoase - E223 - Metabisulfit de sodiu
    E223 - Metabisulfit de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: