Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu

E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Din punct de vedere chimic este 1, 1-dioxid de 3-oxo-2, 3 dihidrobenzo izotiazol. Se produce plecand de la toluen sau acid antranitic.

Este mai dulce de 300-500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 1000g/l apa la 20 grade C, fiind stabil la caldura si pH 3, 5-8, 0.

Are un gust amar sau metalic ce poate fi corectat cu alti edulcoranti, ca aspartamul sau ciclamatii.

Nu se metabolizeaza in organism, fiind eliminat pe cale urinara. Este in grupa 2b ca agent cancerigen.

Interfera cu procesele de coagulare a sangelui, cu glicemia si functiile digestive, tulburandu-le.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E954, Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este folosit ca Edulcorant intens

Origine E954

Descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E954 (Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu) este de 2.5 mg/kg.

Efecte secundare

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent si depasirea dozei zilnice admise

E954 se găseşte în...

Diverse produse alimentare.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
    E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E407 - Caragenan
    E407 - Caragenan
    E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert
  • E-uri periculoase - E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 sau monopalmitat de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 sau monosteratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: