E957 - Taumatina
E957 sau taumatina este un edulcorant intens natural si potentiator de gust, folosit in formula unor arome.
Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l apa la 25 grade C, fiind stabil la 100 grade C si pH 5, 5.
Are un gust dulce foarte persistent.
E957, Taumatina este folosit ca Edulcorant intens, Potentiator de gust
Origine E957
Taumatina este alcatuita din taumatina I si II, fiind izolata dintr-o planta din Africa de est Taumatococcus damielli in 1972 de Van der Wel si Loewe, prin extractia cu apa si ultrafiltrare.
Din punct de vedere chimic este o polipeptida alcatuita din 207 aminoacizi.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E957 (Taumatina) este nelimitată.
Efecte secundare
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv.
E957 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E957 - Taumatina - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E957 - Taumatina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata. - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".