Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E100 - Curcumina

E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.

E100, Curcumina este folosit ca Colorant

Origine E100

Curcumina este un colorant natural izolat din radacinile si tulpinile Curcuma longa (se gaseste in procent de 1.2-5.4) si Curcuma domestica.

Curcumina nu se dizolva in apa, in ulei sau alcool.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E100 (Curcumina) este de 1 mg/kg.

Efecte secundare

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E100 - Curcumina - Slabute.ro"

E100 se găseşte în...

E100 sau curcumina se contine in multe produse.

Se foloseste la colorarea uleiurilor si grasimilor alimentare, branzeturilor topite, margarinelor light, pentru colorarea supelor si borsurilor de preparare rapida (semipreparate/instant), bomboanelor, produselor de brutarie, produselor lactate, conservelor, sucurilor, biscuitilor, prajiturilor, sosurilor, etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E100 - Curcumina - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E335 - Tartrat
    E335 - Tartrat
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E260 - Acid acetic
    E260 - Acid acetic
    Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali
  • E-uri inofensive - E140 - Clorofile, verde natural
    E140 - Clorofile, verde natural
    CI 75810 Verde natural 3 Clorofila A Magneziu clorofila Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
  • E-uri inofensive - E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic
    E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E469 sau carbo

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: