E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:
E101i – riboflavina simpla
E101ii – riboflavina 5-fosfat
E101 este greu dizolvabil in apa.
In organism, vitamina B2 (riboflavina) influenteaza asimilarea proteinelor si carbohidratilor, participa in sinteza mai multor enzime, care asigura transportul de oxigen in organism.
E101, Riboflavina este folosit ca Colorant, Vitamina
Origine E101
Se gaseste in mod natural in: carne, ficat, lapte, rinichi, oua, drojdie, legume.
Se obtine printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea Bacillus Subtilils sau prin sintetizarea 3,4-dimetilanilina, D-riboza sau aloxan.
Alte surse naturale de riboflavina sunt: zmeura, murele, merele, caisele, vinetele, ardeiul, patrunjelul, sparanghelul, fasolea, salata verde, etc.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E101 (Riboflavina) este de 0.5 mg/kg.Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E101 (Riboflavina)"
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E101 - Riboflavina - Slabute.ro"
E101 se găseşte în...
E101 sau riboflavina se foloseste in industria alimentara pentru a da culoare galbena maionezei, supelor, inghetatei, produselor de brutarie si patiserie.
De asemenea, este folosit si in calitate de vitamina B2.
In industria farmaceutica si cosmetica, pentru colorare este mai rar folosit din cauza rezistentei cromatice slabe, de obicei este folosit in calitate de vitamina B2.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E101 - Riboflavina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E1105 - Lizozim
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".