Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E101 - Riboflavina

Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:
E101i – riboflavina simpla
E101ii – riboflavina 5-fosfat

E101 este greu dizolvabil in apa.

In organism, vitamina B2 (riboflavina) influenteaza asimilarea proteinelor si carbohidratilor, participa in sinteza mai multor enzime, care asigura transportul de oxigen in organism.

E101, Riboflavina este folosit ca Colorant, Vitamina

Origine E101

Se gaseste in mod natural in: carne, ficat, lapte, rinichi, oua, drojdie, legume.

Se obtine printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea Bacillus Subtilils sau prin sintetizarea 3,4-dimetilanilina, D-riboza sau aloxan.

Alte surse naturale de riboflavina sunt: zmeura, murele, merele, caisele, vinetele, ardeiul, patrunjelul, sparanghelul, fasolea, salata verde, etc.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E101 (Riboflavina) este de 0.5 mg/kg.

Efecte secundare

Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E101 (Riboflavina)"

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E101 - Riboflavina - Slabute.ro"

E101 se găseşte în...

E101 sau riboflavina se foloseste in industria alimentara pentru a da culoare galbena maionezei, supelor, inghetatei, produselor de brutarie si patiserie.

De asemenea, este folosit si in calitate de vitamina B2.

In industria farmaceutica si cosmetica, pentru colorare este mai rar folosit din cauza rezistentei cromatice slabe, de obicei este folosit in calitate de vitamina B2.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E101 - Riboflavina - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E460 - Celuloza
    E460 - Celuloza
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E1103 - Invertaza
    E1103 - Invertaza
    Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, ia
  • E-uri inofensive - E902 - Ceara de Candilla
    E902 - Ceara de Candilla
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E902 sau ceara
  • E-uri inofensive - E939 - Heliu
    E939 - Heliu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de
  • E-uri inofensive - E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
    E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
    Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urm

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: