E1103 - Invertaza
Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza.
In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, iar fructoza formata pastreaza fragezimea produsului.
E1103, Invertaza este folosit ca Stabilizator, Ferment, Catalizator biologic
Origine E1103
Printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea drojdiei Saccharomyces sp. (Kluyve-romyces) sau modificare genetica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1103 (Invertaza) este nelimitată.
Efecte secundare
Acest aditiv este considerat inofensiv
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1103 - Invertaza - Slabute.ro"
E1103 se găseşte în...
E1103 sau invertaza este folosit, in principal, in industria de patiserie cu umpluturi, ciocolata fondanta, martipan, praline, jeleu si alte produse de cofetarie.
De asemenea, se mai foloseste in producerea de fructoza si siropuri de fructoza-glucoza.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1103 - Invertaza - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E459 - Beta-ciclodextrina
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta- - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E551 - Silicat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la