E1105 - Lizozim
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E1105, Lizozim este folosit ca Conservant
Origine E1105
O enzima care este constituent normal al lacrimilor, salivei, sangelui si laptelui (uman). Se produce in scop comercial din oua de gaina sau de catre bacterii.
Conservant; degradeaza peretele celular bacterian.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1105 (Lizozim) este nelimitată.
Efecte secundare
Lizozimul este o proteina si toate proteinele pot cauza reactii alergice.
Restricţii dietetice
E1105 trebuie evitat de catre vegani.
E1105 se găseşte în...
Se contine in hrana pentru sugari, preparate farmaceutice.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1105 - Lizozim - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E551 - Silicat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u - E938 - Argon
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E163 - Antocian(in)e
E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid - E501 - Carbonatii de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".