E120 - Carmin, Coşenilă
Colorant alimentar roşu.
Foarte solubil în apă.
E120, Carmin, Coşenilă este folosit ca Colorant, Colorant rosu
Origine E120
Colorant natural roşu izolat din insecta Coccus cacti , care trăieşte pe diferite specii de produse suculente.
E120 (i) este colorantul pur, în timp ce E120 (ii) este extractul brut.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E120 (Carmin, Coşenilă) este de 5 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare în concentraţiile utilizate în alimente.
S-a constatat o creştere a hiperactivităţii în câteva cazuri.
Alergia de contact este bine cunoscută în cazul utilizării în produse cosmetice.
Restricţii dietetice
Deoarece este extras din insecte, E 120 nu poate fi consumat de către vegani, vegetarieni şi nici de unele grupări religioase.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
E120 se găseşte în...
Multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E120 - Carmin, Coşenilă - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E124a - Rosu Ponceau 4R, Rosu de cosenila A
Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Colorantul sintetic azoic rosu ponceau (E124a) poate fi folosit in mai multe produse. Si el este implicat in hiperactivitatea la copii. - E226 - Sulfit de calciu
E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu - E407 - Caragenan
E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert - E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1