E140 - Clorofile, verde natural
CI 75810
Verde natural 3
Clorofila A
Magneziu clorofila
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E140, Clorofile, verde natural este folosit ca Colorant
Origine E140
Colorant natural verde, prezent in toate plantele si in alge.
Varianta comerciala se extrage din urzici, iarba si alfalfa.
Verde, colorant alimentar solubil in apa.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E140 (Clorofile, verde natural) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se recomanda consumul frecvent
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E140 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E140 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E140 - Clorofile, verde natural - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E459 - Beta-ciclodextrina
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta- - E301 - Ascorbat de sodiu
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ - E640 - Glicina si sarea de sodiu
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută. Cercetarile realizate pana