E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E141, Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei este folosit ca Colorant
Origine E141
Complexul sintetic al cuprului cu clorofila (E140), este un compus verde natural, prezent in toate plantele si alge.
E141 in varianta comerciala este extras din urzici, iarba si alfalfa.
Datorita dezesterificarii chimice a clorofilei se formeaza feofitina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E141 (Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare. Cuprul este eliberat cand E141 este incalzit; concentratiile cuprului din acest compus nu ating nivele toxice.
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E141 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E141 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E301 - Ascorbat de sodiu
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u