E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E141, Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei este folosit ca Colorant
Origine E141
Complexul sintetic al cuprului cu clorofila (E140), este un compus verde natural, prezent in toate plantele si alge.
E141 in varianta comerciala este extras din urzici, iarba si alfalfa.
Datorita dezesterificarii chimice a clorofilei se formeaza feofitina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E141 (Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare. Cuprul este eliberat cand E141 este incalzit; concentratiile cuprului din acest compus nu ating nivele toxice.
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E141 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E141 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută. Cercetarile realizate pana - E163 - Antocian(in)e
E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid - E511 - Clorura de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".