E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E141, Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei este folosit ca Colorant
Origine E141
Complexul sintetic al cuprului cu clorofila (E140), este un compus verde natural, prezent in toate plantele si alge.
E141 in varianta comerciala este extras din urzici, iarba si alfalfa.
Datorita dezesterificarii chimice a clorofilei se formeaza feofitina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E141 (Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare. Cuprul este eliberat cand E141 este incalzit; concentratiile cuprului din acest compus nu ating nivele toxice.
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E141 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E141 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinei - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E307 - Alfa-tocoferol
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa. Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe ca - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E351 - Malat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".