E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil.
Utilizat adesea ca agent de filtrare.
Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E153, Carbune vegetal este folosit ca Colorant
Origine E153
Element natural, obtinut prin arderea materiilor vegetale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E153 (Carbune vegetal) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile utilizate.
Restricţii dietetice
Nu are nici o restrictie, E153 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E153 se găseşte în...
Se contine in multe produse, dar are utilizare limitata datorita insolubilitatii.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E153 - Carbune vegetal - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E352 - Malati de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei