Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic

Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

E215, p-Hidroxibenzoat de etil sodic este folosit ca Conservant

Origine E215

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E215, p-Hidroxibenzoat de etil sodic"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E215 (p-Hidroxibenzoat de etil sodic) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic - Slabute.ro"

E215 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru un spectru larg de produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E128 - Rosu 2G
    E128 - Rosu 2G
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Deoarecde este un colorant azoic, poate genera intoleranţă la persoanele intolerante la salicilaţi. În plus, fiind un eliberator de h
  • E-uri periculoase - E228 - Bisulfit de potasiu
    E228 - Bisulfit de potasiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. E228 sau
  • E-uri periculoase - E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    Este folosit ca şi conservant (în sterilizarea la rece) pentru băuturi. E242 sau dicarbonat este un conservant artificial, fiind coroziv pentru piele si ochi. Este toxic la inhalare si ingera
  • E-uri periculoase - E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 sau monoleatul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de et
  • E-uri periculoase - E102 - Tartrazina
    E102 - Tartrazina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: