Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E216 - p-Hidroxibenzoat de propil

Esterul etil sintetic al acidului benzoic.

Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic. Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

E216 sau para-hidroxibenzoat de propil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic. Acest conservant are punctul de topire cuprins intre 95-97 grade C.

E216, p-Hidroxibenzoat de propil este folosit ca Conservant

Origine E216

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E216, p-Hidroxibenzoat de propil"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E216 (p-Hidroxibenzoat de propil) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Persoanelor sensibile nu le este recomandat consumul frecvent.

E216 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru o gamă largă de produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E216 - p-Hidroxibenzoat de propil - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E435 sau monosteratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E1520 - Propilen glicol
    E1520 - Propilen glicol
    Este folosit ca solvent pentru antioxidanţi. Propilen glicolul este unul dintre cele mai controversate E-uri. În UE este utilizat de puţin timp, în timp ce americanii îl folosesc
  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş
  • E-uri periculoase - E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
    E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
    Colorant alimentar negru. Foarte solubil in apă. E151 sau negru briliant BN sau negru PN, este un colorant negru, artificial, care se obtine din acidul [ (sulfo-4fenilazo-1) -4` sulfo 7` naftilazo 1`
  • E-uri periculoase - E284 - Acid boric
    E284 - Acid boric
    Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale. 284 s

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: