E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
Este folosit ca şi conservant (în sterilizarea la rece) pentru băuturi.
E242 sau dicarbonat este un conservant artificial, fiind coroziv pentru piele si ochi. Este toxic la inhalare si ingerare.
Se foloseste pentru sterilizarea bauturilor nealcoolice imbuteliate, a vinurilor fara alcool, a concentratelor de ceai.
E242, Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil este folosit ca Conservant
Origine E242
Sinteză chimică.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E242 (Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil) este nelimitată.
Efecte secundare
Este coroziv pentru piele si ochi. Este toxic la inhalare si ingerare.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Se recomanda evitarea consumului.
E242 se găseşte în...
Băuturi răcoritoare.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E224 - Metabisulfit de potasiu
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utili - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1 - E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
E950 sau acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, si a fost d - E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart