E262 - Acetat de sodiu
Acetatii sunt utilizati drept conservanti sau solutii tampon.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E262, Acetat de sodiu este folosit ca Conservant, Acidifiant
Origine E262
Sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.
Produs prin fermentatie bacteriana si astfel prezent in toate produsele fermentate.
Comercial este obtinut prin fermentatia bacteriana a zaharului, melasei sau alcoolului sau prin sinteza chimica din acetaldehida.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E262 (Acetat de sodiu) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu prezinta efecte secundare, acetatii sunt componente normale ale celulelor tuturor organismelor.
Ar trebui evitati numai de persoanele care au o(foarte rara) intoleranta la otet.
Restricţii dietetice
Nici una, acidul acetic si acetatii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Desi acidul acetic poate fi produs din alcool, nu contine alcool.
E262 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E262 - Acetat de sodiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E903 - Ceara Canauba
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara - E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin