Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E263 - Acetat de calciu

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E263, Acetat de calciu este folosit ca Conservant, Acidifiant

Origine E263

Sarea de calciu a acidului acetic, un acid natural, este prezenta in majoritatea fructelor.

Este produsa prin fermentatie bacteriana si de aceea este prezenta in toate produsele fermentate.

Este produsa prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica din aldehida acetica.

Acetatii pot fi folositi ca si conservanti. Acetatul de calciu este folosit mai ales impotriva organismelor producatoare de spori in paine.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E263 (Acetat de calciu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu da efecte secundare - acetatii sunt componenti normali ai celulelor organismului. Ar trebui evitati numai de persoanele cu intoleranta la otet.

Restricţii dietetice

Nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool.

E263 se găseşte în...

Se contine in paine si produse de panificatie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E263 - Acetat de calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E938 - Argon
    E938 - Argon
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E414 - Guma de acacia, Guma arabica
    E414 - Guma de acacia, Guma arabica
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c
  • E-uri inofensive - E100 - Curcumina
    E100 - Curcumina
    E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.
  • E-uri inofensive - E302 - Ascorbat de calciu
    E302 - Ascorbat de calciu
    Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: