E297 - Acid fumaric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E297, Acid fumaric este folosit ca Acidifiant, Stabilizator
Origine E297
Acidul fumaric este un acid natural prezent in multe fructe si legume.
Comercial obtinut prin fermentarea zaharurilor de catre fungi sau prin sinteza chimica.
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii.
Utilizat ca acid si stabilizator de structura într-un domeniu larg de produse. De asemenea utilizat ca acid in faina.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E297 (Acid fumaric) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare.
Restricţii dietetice
Nici una, acidul fumaric poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E297 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Se foloseste in combaterea matretii.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E297 - Acid fumaric - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E501 - Carbonatii de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E508 - Clorura de potasiu
Înlocuitor al sării de bucătărie. - E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E414 - Guma de acacia, Guma arabica
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".