E302 - Ascorbat de calciu
Antioxidant si ameliorator al painii.
Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand este etichetat ca E302.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E302, Ascorbat de calciu este folosit ca Antioxidant, Ameliorator
Origine E302
Sarea de calciu a acidului ascorbic (vitamina C, un acid natural), care se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.
Este sintetizata de catre bacterii prin fermentarea glucozei, urmata de oxidare chimica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E302 (Ascorbat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunoaste nici un efect secundar in concentraţiile utilizate.
Restricţii dietetice
Nici una-acidul ascorbic si ascorbatii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E302 se găseşte în...
Se contine intr-o gama larga de produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E302 - Ascorbat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E100 - Curcumina
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. - E297 - Acid fumaric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u