E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati.
De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E160 si E161, in scopul prevenirii oxidarii acestora.
Se contine intr-o gama larga de produse (grase).
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E304, Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil este folosit ca Antioxidant
Origine E304
Combinatie intre acidul gras palmitic cu acidul ascorbic (vitamina C, un acid natural), care se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.
Acidul palmitic este produs din grasimi.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E304 (Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil) este de 1.3 mg/kg.Efecte secundare
Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile folosite.
Restricţii dietetice
Acidul ascorbic si ascorbatii pot fi in mod normal consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Oricum, exista posibilitatea ca acidul palmitic sa fie obtinut din grasime animala, desi sursa principala este grasimea vegetala.
Folosirea grasimii animale nu poate fi eliminata complet.
E304 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E469 sau carbo - E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc. - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la - E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u - E260 - Acid acetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali