E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E306, Tocoferoli este folosit ca Antioxidant
Origine E306
Extracte ale uleiurilor vegetale bogate in tocoferoli (vitamina E)
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E306 (Tocoferoli) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E in concentratii mari poate avea unele efecte secundare. Acestea nu sunt asociate cu folosirea tocoferolilor ca aditivi si ca suplimente vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi folositi de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E306 se găseşte în...
In uleuri si grasimi animale si vegetale, branzeturi, supe etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E306 - Tocoferoli - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera - E938 - Argon
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E261 - Acetat de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata.