E307 - Alfa-tocoferol
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa.
Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe care o are. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E307, Alfa-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E307
Extract din uleiuri vegetale bogate in tocoferoli (vitamina E), in special floarea soarelui.
Poate fi obtinut si prin sinteza chimica.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E307 (Alfa-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate avea anumite efecte secundare in concentratii mai mari. Acestea nu sunt asociate cu folosirea tocoferolilor ca aditivi ci ca suplimente vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi folositi de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni .
E307 se găseşte în...
Se ontine in uleiuri si grasimi animale si vegetale, branzeturi, supe etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E307 - Alfa-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E297 - Acid fumaric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E260 - Acid acetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali - E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera - E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid - E162 - Rosu sfecla, betanina
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr