E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E308, Gamma-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E308
Extract din uleiuri vegetale bogate în tocoferol (vitamina E), în special ulei de soia.
Poate fi de asemenea obţinut prin sinteză chimică.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E308 (Gamma-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate cauza câteva efecte secundare în concentraţii mari.
Aceste efecte nu sunt asociate cu utilizarea tocoferolilor ca aditivi, ci ca suplimete vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi utilizaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E308 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi animale şi vegetale, în special ulei de măsline.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E308 - Gamma-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E938 - Argon
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E163 - Antocian(in)e
E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid