E312 - Galat de dodecil
E312 sau galat de dodecil este un antioxidant artificial care determina aparitia alergiilor, iritatiilor gastrice sau ale pielii.
Nu se utilizeaza in alimentele date sugarilor si copiilor mici, deoarece provoaca afectiuni hematologice si are si risc cancerigen. Nu se recomanda consumul frecvent.
E312, Galat de dodecil este folosit ca Antioxidant
Origine E312
Sintetizat din alcool lauric şi acid galic, care este obţinut din taninurile plantelor.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E312 (Galat de dodecil) este de 0.1 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Este degradat in intestine până la lauril alcool şi acid galic. Acidul galic poate provoca eczema, afecţiuni ale stomacului şi hiperaciditate.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E312 - Galat de dodecil - Slabute.ro"
E312 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi, margarină, supe etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E312 - Galat de dodecil - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E407 - Caragenan
E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert - E215 - p-Hidroxibenzoat de etil sodic
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de - E311 - Galat de octil
E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentele - E1201 - Polivinilpirolidona
Agent de îngroşare şi textură, stabilizator, folosit la tablete farmaceutice. E1201 sau polivinilpirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente d - E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu
E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1