E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată
Fosfatidil colin
Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime).
Folosită pentru a înmuia ciocolata.
E322, Lecitina este folosit ca Emulgator, Stabilizator
Origine E322
Termenul de lecitină se referă la un grup de compuşi care se află în fiecare organism viu, ca parte componentă a pereţilor tuturor celulelor.
Lecitina este izolată comercial (mai ales) din boabe de soia sau gălbenuş de ou.
Compoziţia chimică a acestor două produse (surse) este diferită, ceea ce determină aplicaţiile.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E322 (Lecitina) este nelimitată.
Efecte secundare
Lecitina este un component natural al pereţilor celulelor organismului şi este degradată şi folosită de acesta fără a avea efecte secundare.
Restricţii dietetice
E322 poate fi consumat în mod normal de toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
Nu produce reacţii alergice pentru persoanele cu alergii la boabe de soia sau ouă.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
E322 se găseşte în...
O mare varietate de produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E322 - Lecitina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E300 - Acid ascorbic
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E957 - Taumatina
E957 sau taumatina este un edulcorant intens natural si potentiator de gust, folosit in formula unor arome. Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l a - E327 - Lactat de calciu
E327 sau lactat de calciu este un corector natural sau artificial. Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este - E270 - Acid lactic
Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor. Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea