E503 - Carbonatii de amoniu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E503 sau carbonat de amoniu este un emulgator, antiagregant si corector de aciditate, artificial.
E503, Carbonatii de amoniu este folosit ca Regulator de aciditate, Emulgator, Antiagregant
Origine E503
Produşi din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, minerale naturale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E503 (Carbonatii de amoniu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc, cu excepţia formării de gaze în stomac după ingestie. Acest aditiv este considerat inofensiv. Atunci cand este consumat in cantitati mari poate produce acidoza sangvina, irita mucoasele.
Restricţii dietetice
Nu există, E503 poate fi folosit de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
E503 se găseşte în...
Numeroase produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E503 - Carbonatii de amoniu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E160d - Licopen, Rubixantina
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria " - E331 - Citrati
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau - E957 - Taumatina
E957 sau taumatina este un edulcorant intens natural si potentiator de gust, folosit in formula unor arome. Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l a - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la