E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E504, Carbonatii de magneziu este folosit ca Regulator de aciditate, Agent antiaglomerant, Emulgator
Origine E504
Produşi din hidroxid de magneziu, dar apar şi ca minerale naturale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E504 (Carbonatii de magneziu) este nelimitată.
Efecte secundare
Atunci cand este consumat in cantitati mari poate irita mucoasele si are rol de laxativ.
Restricţii dietetice
Acest aditiv este considerat inofensiv. E504 poate fi folosit de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.
E504 se găseşte în...
Numeroase produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E504 - Carbonatii de magneziu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E508 - Clorura de potasiu
Înlocuitor al sării de bucătărie. - E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin - E162 - Rosu sfecla, betanina
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr - E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".