E517 - Sulfat de amoniu
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
E517, Sulfat de amoniu este folosit ca Stabilizator
Origine E517
Obţinut din săruri de amoniu şi acid sulfuric. Mineral natural.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E517 (Sulfat de amoniu) este nelimitată.
Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E517 - Sulfat de amoniu - Slabute.ro"
E517 se găseşte în...
Produse de panificaţie şi cofetărie.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E517 - Sulfat de amoniu - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E223 - Metabisulfit de sodiu
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart - E284 - Acid boric
Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale. 284 s - E435 - Monostearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
E435 sau monosteratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de - E232 - Ortofenilfenol de sodiu
Pudră albă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice. Este foarte solubil în apă şi este folosit pentru pulverizarea fructelor sau imersarea lor. P