E529 - Oxid de calciu, var
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E529 sau oxid de calciu, var este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial.
E529, Oxid de calciu, var este folosit ca Acidifiant
Origine E529
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E529, Oxid de calciu, var"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E529 (Oxid de calciu, var) este nelimitată.
Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E529 (Oxid de calciu, var)"
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent de E529.
E529 se găseşte în...
Cacao, produse de panificatie, intestine.
Acesta este, de asemenea, utilizat la prepararea de intestine pentru carnati (ca acoperire, nu de umplere).
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E529 - Oxid de calciu, var - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.