E558 - Bentonita
E558 sau bentonita este un agent de separare, natural.
Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E558, Bentonita este folosit ca Agent antiaglomerant
Origine E558
Este argila vulcanica asemanatoare caolinului.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E558 (Bentonita) este nelimitată.
Efecte secundare
Acest aditiv este considerat inofensiv.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E558 - Bentonita - Slabute.ro"
E558 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E558 - Bentonita - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E558 - Bentonita - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E350 - Malati de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E307 - Alfa-tocoferol
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa. Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe ca - E414 - Guma de acacia, Guma arabica
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E160d - Licopen, Rubixantina
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria " - E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".