E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E959 sau neohesperidina dihidrocalcon este un edulcorant intens si potentator de gust natural, descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili. Este mai dulce de 200-300 ori mai mult decat o solutie de 8% de zaharoza.
Are un gust de menta cu efect racoritor.
Se metabolizeaza in organism, la nivelul microflorei intestinale in floroglucinol si acid dihidroizoferulic.
E959, Neohesperidina dihidrocalcon DC este folosit ca Edulcorant intens, Potentiator de gust
Origine E959
Descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili.
Din punct de vedere chimic este un derivat al familiei flavonelor prezente in mod natural in portocale.
Neoherperidina, glicozida din portocalele amare de sevilia dupa extractie este supusa unui proces de hidrogenare catalitica.
Datorita raritatii portocalelor de sevilia, Neohesperidina in mod curent se obtine plecand de la naringina, glicozid continut in albedoul grepfrutului.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC) este de 5 mg/kg.Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC)"
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumuil frecvent si depasirea dozei zilnice admise.
E959 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli - E901 - Ceara de albine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E901 sau ceara - E301 - Ascorbat de sodiu
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ - E302 - Ascorbat de calciu
Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand - E297 - Acid fumaric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".