E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale.
Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti. Nu se recomanda consumul frecvent.
E432, Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat este folosit ca Emulgator
Origine E432
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E432, Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E432 (Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat) este de 25 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro"
E432 se găseşte în...
Inghetata, bauturi racoritoare etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur - E221 - Sulfit de sodiu
Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant. Este utilizat drept conservant, ca şi agen - E621 - Glutamat monosodic
De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i - E155 - Brun HT
Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger - E211 - Benzoat de sodiu
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu