E1518 - Triacetat de gliceril, Triacetina
E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial.
Nu s-a realizat o evaluare completa a acestui aditiv.
E1518, Triacetat de gliceril, Triacetina este folosit ca Aditiv
Origine E1518
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E1518, Triacetat de gliceril, Triacetina"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1518 (Triacetat de gliceril, Triacetina) este nelimitată.
Efecte secundare
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1518 - Triacetat de gliceril, Triacetina - Slabute.ro"
E1518 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1518 - Triacetat de gliceril, Triacetina - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1518 - Triacetat de gliceril, Triacetina - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E339 - Fosfati de sodiu
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor - E251 - Nitrat de sodiu
E251 sau nitrat de sodiu este un conservant artificial care se foloseste la colorarea indirecta a carnii. Are si rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene Clostridium botulinum, Clostridi - E627 - Guanilat disodic
E627 Guanilat disodic este un potentiator de aroma, face ca produsele de o calitate mai slaba sa para mai gustoase. - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he