Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E161g - Cantaxantin

Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a somonului si a pastravului. In UE se foloseste pe scara larga in alimentatia pestelui de crescatorie si alimentatia pasarilor. Cantaxantina nu se gaseste in somonul salbatic de Atlantic, dar este un caratenoid minor in somonul de Pacific.

E161g, Cantaxantin este folosit ca Colorant

Origine E161g

Cantaxantina este un colorant alimentar (E161g) portocaliu, care se obtine din beta-caroten.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E161g (Cantaxantin) este de 0.03 mg/kg.

Efecte secundare

Pastilele autobronzante au fost asociate cu probleme grave de sanatate (in 95 de cazuri din 411 oameni testati), inclusiv retinopatie cantaxantina, care se caracterizeaza prin depozite galbene pe retina ochiului. Cantaxantina, de asemenea, poate provoca leziuni hepatice si urticarie. Dozele mari de suplimente de beta-caroten sintetic sunt asociate cu cresterea ratei de cancer pulmonar printre fumatori

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E161g - Cantaxantin - Slabute.ro"

E161g se găseşte în...

Acest aditiv alimentar este utilizat pe scara larga in produse precum: carne de pui pane, crochete/bastonase de peste, muraturi, conserve, sosuri si dulciuri. De asemenea, se utilizeaza in alimentatia gainilor, pentru a spori culoarea si intensitatea galbenusului, acea culoare portocalie, pe care foarte multi oameni o considera un indicativ al unui "produs sanatos", in realitate este vorba de un colorant alimentar. De asemenea, E161g este folosit in industria cosmetica, pe post de "autobronzant". In produsele autobronzante se foloseste o cantitate foarte mare de cantaxantina, care este asociata cu cresterea ratei de cancer pulmonar printre fumatori, cresterea riscului de leziuni hepatice si retinopatie. Nu se va depasi doza zilnica recomandata, <0.03 mg/kg corp.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E161g - Cantaxantin - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E1420 - Amidon acetilat
    E1420 - Amidon acetilat
    E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.  
  • E-uri suspecte - E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 - Fosfat de diamidon fosfatat
    E1413 sau fosfat de diamidon este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
  • E-uri suspecte - E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he
  • E-uri suspecte - E1505 - Citrat de trietil
    E1505 - Citrat de trietil
    Component al aromelor. E1505 sau citrat de trietil este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare completa a acestui aditiv.
  • E-uri suspecte - E150d - Caramel sulfit de amoniu
    E150d - Caramel sulfit de amoniu
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la negr

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: