E-uri inofensive
În lista cu E-uri inofensive - Slabute.ro au fost găsite 74 e-uri:
- E263 - Acetat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E261 - Acetat de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Acidifiant, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E262 - Acetat de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Acidifiant, Tip Natural
Acetatii sunt utilizati drept conservanti sau solutii tampon. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar....
- E260 - Acid aceticCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Acidifiant, Tip Sintetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali...
- E300 - Acid ascorbicCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antoxidant, Tip Natural
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine....
- E507 - Acid clorhidricCategoria E-uri inofensive, Funcţie Regulator de aciditate, Tip Sintetic
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera...
- E297 - Acid fumaricCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Stabilizator, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E270 - Acid lacticCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Conservant, Stabilizator, Tip Natural
Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor. Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea ...
- E296 - Acid malicCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E334 - Acid tartricCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Antioxidant, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid ...
- E570 - Acizi grasi (acid stearic)Categoria E-uri inofensive, Funcţie Emulgator, Agent antiaglomerant, Tip Natural
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali....
- E307 - Alfa-tocoferolCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Sintetic
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa. Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe ca...
- E163 - Antocian(in)eCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Tip Natural
E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid...
- E938 - ArgonCategoria E-uri inofensive, Funcţie Gaz de protectie, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E302 - Ascorbat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Ameliorator, Tip Natural
Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand...
- E301 - Ascorbat de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Natural
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E301. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. Previ...
- E941 - AzotCategoria E-uri inofensive, Funcţie Gaz de protectie, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de...
- E558 - BentonitaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent antiaglomerant, Tip Natural
E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg. Cercetarile realizate pana i...
- E459 - Beta-ciclodextrinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de incarcare, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta-...
- E170 - Carbonat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Stabilizator, Agent de umplere, Tip Natural
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u...
- E503 - Carbonatii de amoniuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Regulator de aciditate, Emulgator, Antiagregant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E503 sau carb...
- E504 - Carbonatii de magneziuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Regulator de aciditate, Agent antiaglomerant, Emulgator, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E501 - Carbonatii de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Regulator de aciditate, Emulgator, Antiagregant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E500 - Carbonatii de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Regulator de aciditate, Antiaglomerant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimaticCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de incarcare, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E469 sau carbo...
- E153 - Carbune vegetalCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico...
- E903 - Ceara CanaubaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de separare, Agent de glazurare, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara...
- E901 - Ceara de albineCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de separare, Agent de glazurare, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E901 sau ceara...
- E902 - Ceara de CandillaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de separare, Agent de glazurare, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E902 sau ceara...
- E460 - CelulozaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent antiaglomerant, Emulgator, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E331 - CitratiCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Emulgator, Stabilizator, Antioxidant, Aromatizant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau ...
- E140 - Clorofile, verde naturalCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
CI 75810 Verde natural 3 Clorofila A Magneziu clorofila Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. ...
- E509 - Clorura de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Potentiator de aroma, Tip Natural
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze...
- E511 - Clorura de magneziuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Potentiator de aroma, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E508 - Clorura de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Substituent al sării, Tip Sintetic
Înlocuitor al sării de bucătărie....
- E141 - Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilineiCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Sintetic
Colorant alimentar verde. E141 (i) este solubil in apa, in timp ce E141 (ii) este solubil in ulei. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urm...
- E100 - CurcuminaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara....
- E309 - Delta-tocoferolCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Sintetic
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei ...
- E290 - Dioxid de carbon, acid carbonicCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E472 - EsteriCategoria E-uri inofensive, Funcţie Stabilizator, Emulgator, Tip Natural
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli...
- E160c - Extract de ardei rosu, capsantinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar....
- E308 - Gamma-tocoferolCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Sintetic
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută. Cercetarile realizate pana ...
- E422 - GlicerolCategoria E-uri inofensive, Funcţie Alcool natural, Tip Sintetic
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc....
- E640 - Glicina si sarea de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Potentiator de gust, Potentiator de aroma, Tip Sintetic
E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c...
- E414 - Guma de acacia, Guma arabicaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de îngroşare, Stabilizator, Emulgator, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E939 - HeliuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Gaz de protectie, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de...
- E526 - Hidroxid de calciu, var stinsCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de ingrosare, Acidifiant, Tip Sintetic
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur...
- E1103 - InvertazaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Stabilizator, Ferment, Catalizator biologic, Tip Natural
Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, ia...
- E920 - L-cisteinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Aminoacid, Agent de afanare, Tip Natural
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora....
- E327 - Lactat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
E327 sau lactat de calciu este un corector natural sau artificial. Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este ...
- E326 - Lactat de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acid, Tip Natural
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a ...
- E325 - Lactat de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Corector de aciditate, Agent de intarire, Tip Sintetic
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a ...
- E322 - LecitinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Emulgator, Stabilizator, Tip Natural
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata....
- E160d - Licopen, RubixantinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "...
- E1105 - LizozimCategoria E-uri inofensive, Funcţie Conservant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". ...
- E351 - Malat de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E352 - Malati de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E350 - Malati de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasiCategoria E-uri inofensive, Funcţie Stabilizator, Emulgator, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DCCategoria E-uri inofensive, Funcţie Edulcorant intens, Potentiator de gust, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E959 sau neohe...
- E529 - Oxid de calciu, varCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E529 sau oxid...
- E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbilCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Natural
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E...
- E440 - PectineCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent de îngroşare, Emulgator, Stabilizator, Tip Natural
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E101 - RiboflavinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Vitamina, Tip Natural
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:E101i – riboflavina simplaE101ii – riboflavina 5-fosfatE101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavin...
- E162 - Rosu sfecla, betaninaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Colorant, Tip Natural
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr...
- E551 - Silicat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent antiaglomerant, Emulgator, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E551 sau diox...
- E553a - Silicat si trisilicat de magneziuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Agent antiaglomerant, Agent de separare, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E482 - Stearoil-2-lactilat de calciuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Stabilizator, Emulgator, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Stabilizator, Emulgator, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E335 - TartratCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Antioxidant, Emulgator, Aromatizant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E337 - Tartrat dublu de sodiu si potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Antioxidant, Emulgator, Aromatizant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....
- E336 - Tartrati de potasiuCategoria E-uri inofensive, Funcţie Acidifiant, Stabilizator, Emulgator, Colorant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la...
- E957 - TaumatinaCategoria E-uri inofensive, Funcţie Edulcorant intens, Potentiator de gust, Tip Natural
E957 sau taumatina este un edulcorant intens natural si potentiator de gust, folosit in formula unor arome. Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l a...
- E306 - TocoferoliCategoria E-uri inofensive, Funcţie Antioxidant, Tip Sintetic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive"....