E1420 - Amidon acetilat
E1420 sau diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.
E1420, Amidon acetilat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare, stabilizator
Origine E1420
Amidon reticulat prin tratarea cu anhidrida acetica in mediu alcalin, fiind stabilizat prin esterificare.
Reticularea reduce capacitatea de umflare a granulelor de amidon la incalzirea si la reducerea vascozitatii.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E1420 (Amidon acetilat) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se recomanda consumul frecvent.
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"
E1420 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1420 - Amidon acetilat - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E104 - Galben de chinolina
Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Galben de chinolina este un colorant sub forma de saruri de sodiu, de culoare galben si care se obtine artificial, fiind un derivat sulfonat - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co - E339 - Fosfati de sodiu
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor - E1440 - Amidon hidroxipropilat
E1440 sau amidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare. - E1200 - Polidextroza
Agent de îngroşare şi textură. Leagă apa şi protejează împotriva îngheţului.