E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide.
Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre).
Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.
219 sau sarea de sodiu a para-hidroxibenzoatului de metil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic.
E219, Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil este folosit ca Conservant
Origine E219
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E219, Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E219 (Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil) este de 5 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.
E219 se găseşte în...
Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe.
Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, se obţine din toluen.
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă variată de produse acide sau uşor acide.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E213 - Benzoat de calciu
Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă - E1201 - Polivinilpirolidona
Agent de îngroşare şi textură, stabilizator, folosit la tablete farmaceutice. E1201 sau polivinilpirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente d - E155 - Brun HT
Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C. - E102 - Tartrazina
Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă