Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat

Agent de îngroşare şi stabilizator.

E1404, Amidon oxidat, amidon modificat este folosit ca Aditiv, agent de ingrosare stabilizator

Origine E1404

Obţinut prin tratarea amidonului cu hipoclorit. Amidonul este parţial degradat şi oxidat.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E1404 (Amidon oxidat, amidon modificat) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu se cunosc efecte secundare prin folosirea în cantităţi normale.

Concentraţiile ridicate provoacă diaree şi afecţiuni ale rinichilor la animale.

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nu există, amidonurile modificate pot fi folosite de către toate grupurile religioase, vegani şi vegetarieni.

E1404 se găseşte în...

Numeroase alimente, produse farmaceutice.


E1404 sau amidon oxidat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.

Se obtine si din plante modificate genetic (porumbul).

Se obtine prin tratarea amidonului cu agenti de oxidare, hipoclorit de sodiu, peroxid de hidrogen, periodat de sodiu. Prin oxidare se obtine grupari carboxil sau carbonil, care impiedica retrogradarea.

Nu se recomanda consumul frecvent

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E1404 - Amidon oxidat, amidon modificat - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E339 - Fosfati de sodiu
    E339 - Fosfati de sodiu
    Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor
  • E-uri suspecte - E150c - Caramel amoniacal
    E150c - Caramel amoniacal
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne
  • E-uri suspecte - E631 - Inozinat disodic
    E631 - Inozinat disodic
    E631 este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv.
  • E-uri suspecte - E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
    E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
    C E133 este un colorant de culoare albastra, care se obtine artificial din alfa [-4 (N-etil-3-sulfonatobenzilamino) -fenil] alfa (-4-N etil 3 sulfonatobenzolamino) -ciclohexa 2, 5 dienildien toluen-2
  • E-uri suspecte - E1442 - Fosfat de diamidon hidroxipropilat
    E1442 - Fosfat de diamidon hidroxipropilat
    E1442 sau fosfat de diamidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, gelifiant, agent de incarcare.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: