E311 - Galat de octil
E311 sau galat de octil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism.
Galat de octil produce alergii, iritatii gastrice sau ale pielii.
Nu se utilizeaza in alimentele date sugarilor si copiilor mici, deoarece provoaca afectiuni hematologice si are si risc cancerigen
E311, Galat de octil este folosit ca Antioxidant
Origine E311
Sintetizat din octanol şi acid galic, obţinut din taninurile plantelor.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E311 (Galat de octil) este de 0.5 mg/kg.Efecte secundare
Este degradat in intestine până la octanol şi acid galic. Acidul galic poate provoca eczema, afecţiuni ale stomacului şi hiperaciditate.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent.
E311 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi, margarină etc.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E311 - Galat de octil - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E621 - Glutamat monosodic
De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i - E221 - Sulfit de sodiu
Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant. Este utilizat drept conservant, ca şi agen - E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart - E102 - Tartrazina
Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă - E151 - Negru Briliant BN sau Negru PN
Colorant alimentar negru. Foarte solubil in apă. E151 sau negru briliant BN sau negru PN, este un colorant negru, artificial, care se obtine din acidul [ (sulfo-4fenilazo-1) -4` sulfo 7` naftilazo 1`