E331 - Citrati
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E331 (i) sau citrat monosodic este un acidifiant, stabilizator, antioxidant, emulgator, chelant al metalelor grele, aromatizant, artificial.
E331, Citrati este folosit ca Acidifiant, Emulgator, Stabilizator, Antioxidant, Aromatizant
Origine E331
Se obtine din citrice sau prin biosinteza.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E331 (Citrati) este nelimitată.
Efecte secundare
Determina aparitia afectiunilor bucale (aparitia cariilor dentare). Este considerat inofensiv.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E331 - Citrati - Slabute.ro"
E331 se găseşte în...
Acid alimentar, se gaseste in dulceturi, gemuri si marmelade de citrice.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E331 - Citrati - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E160d - Licopen, Rubixantina
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria " - E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E440 - Pectine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de