E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
E434 sau monopalmitat de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale.
E434, Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan este folosit ca Emulgator
Origine E434
E434 este un compus sintetic, obţinut din oxid etilenic (o substanţă sintetică), sorbitol (vezi E420) şi acid palmitic (un acid gras natural).
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E434 (Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan) este de 25 mg/kg.Efecte secundare
Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. Scade absorbtia unor nutrienti.
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul frecvent.
E434 se găseşte în...
Prăjituri.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
E285 sau tetraborat de sodiu (Borax) este un conservant artificial, care produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca into - E222 - Sulfit acid de sodiu
Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d - E220 - Dioxid de sulf
Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acid - E951 - Aspartam
Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piaţa alimentară. Un raport al FDA (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA) relevă faptul că peste 75 % din reac