E901 - Ceara de albine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E901 sau ceara de albine, alba sau galbena este un agent natural de separare si glazurare, de origine animala.
Punctul de topire este de 60-66 grade celsius.
E901, Ceara de albine este folosit ca Agent de separare, Agent de glazurare
Origine E901
Se formeaza din fagurii de miere, nu se digera.
Este alcatuit din palmitat de miricil, acid cerotic, acid melisic, alcool cerilic, hidrocarburi alifatice.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E901 (Ceara de albine) este nelimitată.
Efecte secundare
La persoanele sensibile poate provoca alergii. Acest aditiv este considerat inofensiv.
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E901 - Ceara de albine - Slabute.ro"
E901 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E901 - Ceara de albine - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E901 - Ceara de albine - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E1103 - Invertaza
Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, ia - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E260 - Acid acetic
Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali - E469 - Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E469 sau carbo - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei