E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1
C
E133 este un colorant de culoare albastra, care se obtine artificial din alfa [-4 (N-etil-3-sulfonatobenzilamino) -fenil] alfa (-4-N etil 3 sulfonatobenzolamino) -ciclohexa 2, 5 dienildien toluen-2-sulfonat si izomerii sai, din coloranti auxiliari, din clorura de sodiu.
Acest compus este solubil in apa si determina sindromul de hiperactivitate, bronhoconstrictie, distrugeri cromozomiale atunci cand este combinat cu E127 si E132.
olorant albastru sintetic.
Colorant alimentar albastru.
Foarte solubil în apă.
E133, Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1 este folosit ca Colorant, aditiv
Origine E133
Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E133, Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1"
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E133 (Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1) este de 12.5 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Restricţii dietetice
Nici una, E133 poate fi consumat de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E133 se găseşte în...
Îngheţată şi câteva produse alimentare, dar în special în produsele cosmetice.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E133 - Albastru Brilliant FCF, FD&C blue no 1 - Slabute.ro.
Alte "E-uri suspecte"
- E239 - Hexametilentetramina, Metanamina
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile he - E339 - Fosfati de sodiu
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor - E150b - Caramel de sulfit de sodiu
E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne - E476 - Poliricinoleat de poliglicerol
E476 sau poliricinoleat de poliglicerol sunt emulgatori si stabilizatori artificiali. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarac - E1414 - Fosfat de diamidon acetilat
E1414 sau fosfat de diamidon acetilat este un agent artificial de ingrosare, glazurant, agent de incarcare.