E163 - Antocian(in)e
E163a cianidina : rosu
E163b delfinidina : albastru
E163c malvidina : mov
E164d pelargonidina : oranj
E164e peonidina : rosu-brun
E165f petunidina : rosu închis
Antocianinele si antocianidinele reprezinta o grupa larga de coloranti naturali.
Culoarea majoritatii fructelor, florilor si fructelor de padure este rezultatul unei combinatii de antocianine si antocianidine.
Utilizat pe scara larga, dar colorantii sunt instabili. Temperatura, lumina si pH pot influenta culoarea.
Nu a fost determinata o doz azilnica recomandata cu o excepţia lui E163(ii): pana la 2,5 mg/kg corp.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E163, Antocian(in)e este folosit ca Conservant
Origine E163
Antocianinele intotdeuna contin o grupare carbohidrat, in timp ce din antocianidine aceasta grupare lipseste.
Compusii individuali sunt izolati din diferite specii de plante.
E163(i)-(iii) sunt mixturi.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E163 (Antocian(in)e) este de 2.5 mg/kg.Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E163 (Antocian(in)e)"
Restricţii dietetice
Nici una, toti compusii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E163 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E306 - Tocoferoli
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E334 - Acid tartric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E500 - Carbonatii de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".