Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E163 - Antocian(in)e

E163a cianidina : rosu
E163b delfinidina : albastru
E163c malvidina : mov
E164d pelargonidina : oranj
E164e peonidina : rosu-brun
E165f petunidina : rosu închis

Antocianinele si antocianidinele reprezinta o grupa larga de coloranti naturali.

Culoarea majoritatii fructelor, florilor si fructelor de padure este rezultatul unei combinatii de antocianine si antocianidine.

Utilizat pe scara larga, dar colorantii sunt instabili. Temperatura, lumina si pH pot influenta culoarea.

Nu a fost determinata o doz azilnica recomandata cu o excepţia lui E163(ii): pana la 2,5 mg/kg corp.


Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive"
.

E163, Antocian(in)e este folosit ca Conservant

Origine E163

Antocianinele intotdeuna contin o grupare carbohidrat, in timp ce din antocianidine aceasta grupare lipseste.

Compusii individuali sunt izolati din diferite specii de plante.

E163(i)-(iii) sunt mixturi.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E163 (Antocian(in)e) este de 2.5 mg/kg.

Efecte secundare

Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E163 (Antocian(in)e)"

Restricţii dietetice

Nici una, toti compusii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.

E163 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E511 - Clorura de magneziu
    E511 - Clorura de magneziu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E297 - Acid fumaric
    E297 - Acid fumaric
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E309 - Delta-tocoferol
    E309 - Delta-tocoferol
    Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei
  • E-uri inofensive - E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC
    E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E959 sau neohe
  • E-uri inofensive - E459 - Beta-ciclodextrina
    E459 - Beta-ciclodextrina
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta-

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: