Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E163 - Antocian(in)e

E163a cianidina : rosu
E163b delfinidina : albastru
E163c malvidina : mov
E164d pelargonidina : oranj
E164e peonidina : rosu-brun
E165f petunidina : rosu închis

Antocianinele si antocianidinele reprezinta o grupa larga de coloranti naturali.

Culoarea majoritatii fructelor, florilor si fructelor de padure este rezultatul unei combinatii de antocianine si antocianidine.

Utilizat pe scara larga, dar colorantii sunt instabili. Temperatura, lumina si pH pot influenta culoarea.

Nu a fost determinata o doz azilnica recomandata cu o excepţia lui E163(ii): pana la 2,5 mg/kg corp.


Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive"
.

E163, Antocian(in)e este folosit ca Conservant

Origine E163

Antocianinele intotdeuna contin o grupare carbohidrat, in timp ce din antocianidine aceasta grupare lipseste.

Compusii individuali sunt izolati din diferite specii de plante.

E163(i)-(iii) sunt mixturi.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E163 (Antocian(in)e) este de 2.5 mg/kg.

Efecte secundare

Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E163 (Antocian(in)e)"

Restricţii dietetice

Nici una, toti compusii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.

E163 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E163 - Antocian(in)e - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E459 - Beta-ciclodextrina
    E459 - Beta-ciclodextrina
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E459 sau beta-
  • E-uri inofensive - E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
    E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
    Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E
  • E-uri inofensive - E350 - Malati de sodiu
    E350 - Malati de sodiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E920 - L-cisteina
    E920 - L-cisteina
    E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: