Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E218 - P-hidroxibenzoat de metil

Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

E218 sau para-hidroxibenzoat de metil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic. Punctul de topire este cuprins intre 125-128 grade C.

E218, P-hidroxibenzoat de metil este folosit ca Conservant

Origine E218

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E218, P-hidroxibenzoat de metil"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E218 (P-hidroxibenzoat de metil) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

E218 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru o gamă largă de produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E218 - P-hidroxibenzoat de metil - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E621 - Glutamat monosodic
    E621 - Glutamat monosodic
    De la sucuri, salamuri, îngheţate şi mai ales cele care dau GUST mâncărurilor - supele instant şi adaosurile pentru supe, fripturi, şi alte mâncăruri gătite în casă, &i
  • E-uri periculoase - E154 - Brun FK
    E154 - Brun FK
    E154 sau brun FK este un colorant brun, artificial, care se obtine din amestecul a 6 componenti mono-, di- si triazoici. Acest compus este admis doar in produsul Kippers, poate provoca alergii.
  • E-uri periculoase - E120 - Carmin, Coşenilă
    E120 - Carmin, Coşenilă
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă.
  • E-uri periculoase - E226 - Sulfit de calciu
    E226 - Sulfit de calciu
    E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu
  • E-uri periculoase - E407 - Caragenan
    E407 - Caragenan
    E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: