Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E218 - P-hidroxibenzoat de metil

Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene). Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

E218 sau para-hidroxibenzoat de metil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic. Punctul de topire este cuprins intre 125-128 grade C.

E218, P-hidroxibenzoat de metil este folosit ca Conservant

Origine E218

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E218, P-hidroxibenzoat de metil"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E218 (P-hidroxibenzoat de metil) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

E218 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru o gamă largă de produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E218 - P-hidroxibenzoat de metil - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E221 - Sulfit de sodiu
    E221 - Sulfit de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant. Este utilizat drept conservant, ca şi agen
  • E-uri periculoase - E951 - Aspartam
    E951 - Aspartam
    Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piaţa alimentară. Un raport al FDA (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA) relevă faptul că peste 75 % din reac
  • E-uri periculoase - E102 - Tartrazina
    E102 - Tartrazina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Tartrazina este un colorant azoic. Nu se cunosc efecte secundare pentru tartrazina pură, excepţie fac persoanele care prezintă intoleranţă
  • E-uri periculoase - E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    E219 - Sarea de sodiu a lui E218-P-hidroxibenzoat de metil
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: