Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu

E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Din punct de vedere chimic este 1, 1-dioxid de 3-oxo-2, 3 dihidrobenzo izotiazol. Se produce plecand de la toluen sau acid antranitic.

Este mai dulce de 300-500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 1000g/l apa la 20 grade C, fiind stabil la caldura si pH 3, 5-8, 0.

Are un gust amar sau metalic ce poate fi corectat cu alti edulcoranti, ca aspartamul sau ciclamatii.

Nu se metabolizeaza in organism, fiind eliminat pe cale urinara. Este in grupa 2b ca agent cancerigen.

Interfera cu procesele de coagulare a sangelui, cu glicemia si functiile digestive, tulburandu-le.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E954, Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este folosit ca Edulcorant intens

Origine E954

Descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E954 (Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu) este de 2.5 mg/kg.

Efecte secundare

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent si depasirea dozei zilnice admise

E954 se găseşte în...

Diverse produse alimentare.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E954 - Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E128 - Rosu 2G
    E128 - Rosu 2G
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă. Deoarecde este un colorant azoic, poate genera intoleranţă la persoanele intolerante la salicilaţi. În plus, fiind un eliberator de h
  • E-uri periculoase - E310 - Galat de propil
    E310 - Galat de propil
    E310 sau galat de propil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Derivatii galat produc alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentel
  • E-uri periculoase - E154 - Brun FK
    E154 - Brun FK
    E154 sau brun FK este un colorant brun, artificial, care se obtine din amestecul a 6 componenti mono-, di- si triazoici. Acest compus este admis doar in produsul Kippers, poate provoca alergii.
  • E-uri periculoase - E249 - Nitrit de potasiu
    E249 - Nitrit de potasiu
    Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E249 sau nitrit de potasiu este un conservant ar
  • E-uri periculoase - E230 - Bifenil, Difenil
    E230 - Bifenil, Difenil
    E230 sau bifenil, difenil este un conservant artificial, pesticid, fiind foarte toxic Pudră albă, insolubilă în apă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: