Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil

Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată de acid benzoic.

Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale, acidul benzoic se obţine din toluen şi apoi este esterificat.

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi mucegaiurilor.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva bacteriilor. Activitatea lor nu depinde de aciditate. Esterii acidului benzoic sunt greu solubili fapt care le limitează utilizarea.

E217 sau sarea de sodiu a para-hidroxibenzoatului de propil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic.

E217, Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil este folosit ca Conservant

Origine E217

Momentan nu există informaţii suplimentare despre originea "E217, Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil"

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E217 (Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil) este de 10 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

E217 se găseşte în...

Esterii acidului benzoic sunt utilizaţi pentru o gamă largă de produse alimentare şi cosmetice.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E217 - Sarea de sodiu a lui E216-p-Hidroxibenzoat de propil - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E310 - Galat de propil
    E310 - Galat de propil
    E310 sau galat de propil este un antioxidant artificial care determina scaderea fierului din organism. Derivatii galat produc alergii, iritatii gastrice sau ale pielii. Nu se utilizeaza in alimentel
  • E-uri periculoase - E120 - Carmin, Coşenilă
    E120 - Carmin, Coşenilă
    Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă.
  • E-uri periculoase - E222 - Sulfit acid de sodiu
    E222 - Sulfit acid de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utiliza
  • E-uri periculoase - E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica. A fost descoperit din intamplare de Sv
  • E-uri periculoase - E231 - Ortofenilfenol, Ortoxilen
    E231 - Ortofenilfenol, Ortoxilen
    E231 sau ortofenilfenol este un conservant artificia Pudră albă, insolubilă în apă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice, mere şi pere. El pe

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: