Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E330 - Acid citric

Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant.

Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca şi un compus de aromă.

Măreşte puterea gelului în marmelade şi micşorează îmbrunarea enzimatică în fructe şi produse din fructe.

E330 sau acid citric este un acidifiant natural sau artificial, care se obtine din citrice sau prin biosinteza.

Acesta face parte din ciclul acizilor tricarboxilici de la nivelul metabolismului energetic al celulelor.

Determina aparitia afectiunilor bucale (aparitia cariilor dentare). Este considerat inofensiv.

E330, Acid citric este folosit ca Agent de reglare a aciditatii

Origine E330

Acidul citric este un compus care se găseşte în orice organism viu, ca parte a căilor metabolice de bază în toate celulele corpului.

Concentraţii mari se găsesc în fructele citrice, kiwi, căpşuni şi multe alte fructe.

Comercial, este preparat prin fermentaţia melasei cu mucegaiul Aspergillus niger .

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E330 (Acid citric) este nelimitată.

Efecte secundare

Acidul citric este un component a celulelor corpului şi este degradat şi folosit de organism fără efecte secundare.

Au fost sesizate reacţii pseudo-alergice (intoleranţe), dar acestea sunt foarte rare.

Persoanele cu asemenea intoleranţă ar trebui de asemenea să evite toate fructele moi şi produsele obţinute din ele.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Restricţii dietetice

Acidul citric şi citraţii pot fi consumaţi în mod normal de toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

Acidul citric nu cauzează reacţii alergice persoanelor care sunt alergice la portocale şi fructe citrice, deoarece este obţinut comercial din zahăr şi nu din fructe.

E330 se găseşte în...

O mare varietate de produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E330 - Acid citric - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E232 - Ortofenilfenol de sodiu
    E232 - Ortofenilfenol de sodiu
    Pudră albă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice. Este foarte solubil în apă şi este folosit pentru pulverizarea fructelor sau imersarea lor. P
  • E-uri periculoase - E212 - Benzoat de potasiu
    E212 - Benzoat de potasiu
    Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu
  • E-uri periculoase - E226 - Sulfit de calciu
    E226 - Sulfit de calciu
    E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu
  • E-uri periculoase - E249 - Nitrit de potasiu
    E249 - Nitrit de potasiu
    Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E249 sau nitrit de potasiu este un conservant ar
  • E-uri periculoase - E221 - Sulfit de sodiu
    E221 - Sulfit de sodiu
    Este o pulbere albă, instabilă care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, un conservant. Este utilizat drept conservant, ca şi agen

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: