Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E222 - Sulfit acid de sodiu

Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de sodiu.

În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utilizat drept conservant în unele produse şi poate fi utilizat ca agent de albire.

E222 sau sulfitul acid de sodiu este un conservant artificial.

E222, Sulfit acid de sodiu este folosit ca Conservant

Origine E222

Sare mono sodică a acidului sulfuros.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E222 (Sulfit acid de sodiu) este de 0.7 mg/kg.

Efecte secundare

Datorită efectului său oxidant, poate reduce conţinutul de vitamine din produse. Este redus în ficat la sulfat inofensiv şi excretat în urină.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Persoanele intolerante la sulfiţii naturali ar trebui să evite sulfiţii adăugaţi (E221-228).

Nu se recomanda consumul frecvent persoanelor sensibile.

E222 se găseşte în...

Ceapă conservată, băuturi alcoolice, produse lactate, sucuri de fructe, piure de cartofi, etc.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E222 - Sulfit acid de sodiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E155 - Brun HT
    E155 - Brun HT
    Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Ger
  • E-uri periculoase - E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 - Monopalmitat de poliooxietilena sorbitan
    E434 sau monopalmitat de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de
  • E-uri periculoase - E407 - Caragenan
    E407 - Caragenan
    E407 sau caragenan este gelifiant, agent de ingrosare. Acesta este natural, fiind extras din alge marine rosii din familia Rhodophyceae. Caragenanul este un poligalactan liniar, sulfatat. In comert
  • E-uri periculoase - E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 - Tetraborat de sodiu (Borax)
    E285 sau tetraborat de sodiu (Borax) este un conservant artificial, care produce leziuni ale organelor interne cand se consuma indelungat. Se foloseste la conservarea caviarului si poate provoca into
  • E-uri periculoase - E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica. A fost descoperit din intamplare de Sv

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: